Calendar minivacanțe 2023

Zi libera » Zile libere 2023 » Calendar minivacanțe 2023

Anul 2023 ne oferă câteva oportunități de a lega zilele libere legale cu zilele de concediu, astfel încât să beneficiem de niște minivacanțe pe cinste.

Minivacanța de după Anul nou și minivacanța de ziua Principatelor (Mica Unire)

  • Cu 4 zile de concediu de odihnă, îți poți prelungi vacanța de Anul Nou obții o minivacanță de 9 zile. Trebuie să iei concediu în zilele de 3, 4, 5 și 6 ianuarie. Dacă ai copii școlari, acest interval este avantajos, fiindcă te suprapui cu o vacanță școlară: 23 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023.
  • Tentantă este și minivacanța de Ziua Principatelor, când, cu doar 3 zile de concediu, obții 9 zile legate de liber. Trebuie să îți iei concediu în zilele de 25, 26 și 27 ianuarie. 
Ponturi minivacanța de iarnă

Ponturi minivacanța de iarnă

În această perioadă, vremea ar trebui să fie suficient de rece astfel încât să poți profita de câteva zile pe pârtie.  Conform ANM, ianuarie este luna cu „cele mai scăzute valori minime ale temperaturii ca urmare a persistenței maselor de aer continental polar”.

Minivacanța de Paște

  • Prima oportunitate de minivacanță din luna aprilie este în intervalul 8-17. Sunt 10 zile legate, de Paște, și ai nevoie doar de 4 zile de concediu. Trebuie să iei concediu în zilele de 10,11,12 și 13 aprilie.Minivacanța se suprapune cu vacanța școlară 7 – 18 aprilie 2023.
  • Dacă nu depinzi de vacanța copiilor, poți să îți iei minivacanța după Paște, în intervalul 14-23 aprilie. Trebuie să îți iei concediu în zilele de 18,19,20 și 21 aprilie.
Ponturi minivacanța de Paște

Ponturi minivacanța de Paște

Tradițiile pascale au o încărcătură puternică în zona Bucovinei. Așa că, dacă vrei să te bucuri de o vacanță cu specific, îți recomandăm să încerci să petreci Paștele în Bucovina.

Minivacanța de 1 Mai

  • Cu 4 zile de concediu de odihnă, poți să obții o minivacanță de 9 zile, de 1 mai. Trebuie să bagi concediu în zilele de 2, 3, 4, și 5 mai. 
Ponturi minivacanța de 1 Mai

Ponturi minivacanța de 1 Mai

În această zi, se deschide oficial Sezonul Estival pe litoralul românesc. 

Minivacanța de Ziua Copilului

  • De ziua copilului, poți să creezi o minivacanță în intervalul 1-11 iunie. Sunt 11 zile legate și ai nevoie doar de 4 zile de concediu. Trebuie să iei concediu în zilele de 6, 7, 8 și 9 iunie. Atenție însă! În această perioadă, cei mici nu au vacanță. 
Ponturi minivacanța de 1 iunie

Ponturi minivacanța de 1 iunie

Iunie este o lună cu temperaturi care trec adesea de 20 de grade. Deci puteți petrece timpul afară, fără disconfort termic.

Minivacanța de Sfânta Maria

  • Cu 3 zile de concediu de odihnă, poți să obții o minivacanță de 9 zile, de Sfânta Maria. Trebuie să depui cerere de concediu pentru zilele de 16, 17, și 18 august. Copiii sunt în Vacanța de vară.
Ponturi minivacanța de Sfânta Maria

Ponturi minivacanța de Sfânta Maria

Ești în cea mai bună perioadă a sezonului estival. Ai temperaturi perfecte atât în aer, cât și pentru apa mării. Poți profita să îți lipești concediul de vară de aceste zile și-ți poți păstra zile pentru restul anului. 

Minivacanțe de iarnă

  • Prima minivacantă de iarnă o poți face în intervalul 25 noiembrie – 3 decembrie. Sunt 9 zile legate și ai nevoie doar de 3 zile de concediu. Trebuie să iei concediu în zilele de 27, 28 și 29 noiembrie. Prinzi liberele de Sf. Andrei și de 1 Decembrie. Copiii nu au vacanță în această perioadă.
  • După un an de muncă, meriți o vacanță de sărbători cum se cuvine. Așa că poți beneficia de una de 11 zile, cu doar 3 zile de concediu de odihnă. Poți fi liber între 23 decembrie 2023 și 2 ianuarie 2024 dacă îți iei concediu în zilele de 27, 28 și 29 decembrie. Copiii sunt în Vacanța de iarnă în această perioadă.